En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile bile devreye giren, ısı ve yamanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan yüksek mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada hediye değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, şayeste fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

2023 seneı itibarıyla, 3 kattan elan şiddetli olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri rabıtalı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedi durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Asayiş: Evgin çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Müstacel durumlarda kapıların her an bariz olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Alüminyum kapılar, ilenmeşap kapılar ve çelik baplar imalatında istenen niteliklere bakarak farklı özellikte kapılar da binaların mimari gestaltsına yahut kapıların kullanılacağı sektöre bakılırsa ayrımlı olabilmektedir.

Her mevsim muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir yük, möble yahut özge bir köstek bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Tehlikeli sınıftaki maslahatyerlerinde de Yangın Çıkış Kapısı insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler bağırsakin bile merak ediliyor mümkün.

Panik amerikan bar sayesinde ciğererden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış örgülabilir.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine veya iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın durumunda hızlı ve güvenli bir şekilde kaçış katkısızlar.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine gereğince tadil göstermektedir. Fiyatı etkileyen baz etken kapının acıe dayanıklılık seviyesidir. Bu ateşe metanet seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page